Bovenkwart trap


Wat is een bovenkwart trap?

Een bovenkwart trap is een steektrap recht omhoog met aan het einde een kwart draai naar links of naar rechts. Het meest kenmerkende aan dit type trap is dat er aan de bovenkant een kwart draaiing in zit. De bovenkwart trap vind u vaak terug in wat grotere ruimtes. Onder de bovenkwart trap komt een ruimte vrij die uitermate geschikt is voor bijvoorbeeld een toilet of opbergruimte. In tegenstelling tot de onderkwart trap, waarbij de trap direct aan het begin een draaiing heeft, is de bovenkwart trap dus aan de bovenkant een kwartslag gedraaid.


Waarvoor wordt de bovenkwart trap gebruikt?

De bovenkwart trap is een vaak geziene trap in nieuwbouwwoningen, waarbij een wat ruimere hal is gecreëerd. Doordat de trap aan de bovenzijde gedraaid is, is de bovenkwart trap een stuk compacter dan de rechte steektrap. En dat komt vaak voordeliger uit qua ruimte en inrichting op de verdieping waarmee de bovenkwart trap zich verbind. Uiteraard kan de draai beide kanten op, hierdoor kunt u dit laten afhangen van de indeling van uw woning. De uiteindelijke opties qua afwerking van de bovenkwart trap zijn eindeloos, waardoor u er alle kanten mee op kunt.


Voordelen bovenkwart trap

De bovenkwartrap is een goede keuze wanneer u geen rechte steektrap wilt of wanneer dit niet past in uw ruimte. De bovenkwart trap is namelijk vanwege z’n draaiing ruimtebesparend. En daarnaast kunt u de ruimte onder de bovenkwart trap gebruiken voor een toilet of opbergruimte. Naast deze praktische voordelen, heeft de bovenkwart trap ook iets elegants vanwege z’n kenmerkende draai aan de bovenkant. Bij het samenstellen van de bovenkwart trap kunt u kiezen voor een open of een dichte trap. Een open trap geeft u een ruimtelijker gevoel, extra licht en het gemak om de trap schoon te houden. Een dichte trap geeft een veiliger gevoel omdat de voeten niet kunnen blijven hangen en kinderen er niet doorheen kunnen vallen. Een ander voordeel van een dichte bovenkwart trap is dat de ruimte eronder optimaal benut kan worden.Bovenkwart trap op maat

Bovenkwart trappen vereisen maatwerk en daarin is Hoograven Traptechniek gespecialiseerd. Wij zijn dé partner voor mensen die zelf aan de slag willen. U kunt zelf uw bovenkwart trap samenstellen in onze webshop. Zo kunt u kiezen voor een open of dichte bovenkwart trap, stelt u zelf de lengte, breedte en diepte van de bovenkwart trap in. U beslist of u wel of geen hekwerk wilt, een bovenkwart trap met of zonder spijlen en van welk materiaal deze spijlen gemaakt moeten worden. Gaat u voor een leuning bij uw bovenkwart trap, zo ja, dan kunt u ook zelf de leuningdragers kiezen. Wilt u wel of geen spilversiering, wel of geen anti slip op uw steektrap. Ook beslist u hoe het hout behandeld moet worden en of u hardboarddektreden wilt. Als laatste kunt u aangeven of de bovenkwart trap op locatie wilt laten monteren of dat u dit zelf gaat doen.

 

Wilt u ook een bovenkwart trap?

Benieuwd geworden naar een trap met kwart aan de bovenzijde? Kom dan eens langs in onze showroom voor een passend advies. Natuurlijk kunt u ook online onze meest recente projecten bekijken. Of u stelt alvast uw eigen bovenkwart trap samen in onze trappenconfigurator.
Kiest u voor Hoograven Traptechniek, dan kiest u voor jarenlange ervaring in het maken van steektrappen. Steektrappen maken doen we al sinds 1921 en daarmee zijn we de oudste trappenfabriek van Nederland.
U kunt bij ons terecht van advies tot montage, van een heerlijk kopje koffie in onze showroom, tot het monteren van de bovenkwart trap op de plaats van bestemming. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor een bovenkwart trap in uw woning te bespreken.