Dubbelkwart trap


Wat is een dubbelkwart trap?

De dubbelkwart trap kent allerlei verschillende benamingen: de draaitrap, de tweekwart trap of de dubbelkwart trap. Wij kiezen voor de naam: de dubbelkwart trap. Al deze benamingen bedoelen dezelfde trap: een trap die 2 keer een kwartslag(90 graden) draait en twee spillen heeft. Over het algemeen draait de trap met dubbelkwart negentig graden aan de onderkant, waarna een recht stuk volgt om vervolgens de tweede draai te maken.

In tegenstelling tot de onderkwart trap en bovenkwart trap bevat de dubbelkwart trap dus twee draaiingen. De dubbelkwart trap draait om twee spillen heen. Dit geeft direct het verschil met de halfslag trap aan, welke om één spil draait.

Waarom kiezen voor een dubbelkwart trap?

Er zijn meerdere redenen te bedenken om te kiezen voor een dubbelkwart trap. De trap met een dubbelkwart is bijvoorbeeld ruimtebesparend. Vaak wordt de ruimte onder het eerste kwart van de dubbelkwart trap gebruikt als opbergruimte. Verder neemt de trap door de draaiing maar weinig ruimte in beslag. Om deze reden is de dubbelkwart trap ook perfect in een kleinere hal of woning. Met andere woorden, de dubbelkwart trap is een goede optie voor verschillende woon- en werksituaties.


De dubbelkwart trap past binnen verschillende woonstijlen

De dubbelkwart trap, of ook wel de draaitrap of tweekwart trap genoemd, is makkelijk in te passen in verschillende woon- en werksituaties. De dubbelkwart trap kan als echte eyecatcher in het centrum van uw pand, bedrijf of woning worden geplaatst, maar natuurlijk kunnen wij er ook voor zorgen dat de dubbelkwart trap wat minder opvallend aanwezig is.

Door bijvoorbeeld metaalelementen toe te voegen, past de trap heel goed binnen een industrieel interieur. Bekijk voor een traditionele of landelijke stijl de dubbelkwart trappen van bijvoorbeeld mahonie, eiken– of beukenhout eens. Ook in een iets krappere hal komt deze ruimtebesparende trap goed tot haar recht. De dubbel draaiing van de dubbelkwart trap zorgt ervoor dat de trap naast praktisch ook nog eens heel stijlvol is. Hierdoor is de dubbelkwart trap een geweldige toevoeging aan uw interieur.Voordelen dubbelkwart trap

Kiest u voor een dubbelkwart trap of een tweekwart trap, dan profiteert u van vele voordelen. Naast de unieke uitstraling van dit type trap is het ook mooi meegenomen dat de trap zowel in een kleine als in een grote ruimte past. Door de draai die een dubbelkwart trap maakt, creëert u een dynamiek die u nu eenmaal niet krijgt met een gewone steektrap. Het speelse karakter en de ruimtelijke sfeer van de dubbelkwart trap is daarom ook één van de redenen dat mensen kiezen voor deze trap. Onder de bovenste hoek van 90 graden kunt u bijvoorbeeld een plek inrichten waar de jassen kunnen worden opgehangen, een schoenenkast plaatsen of het toilet installeren.

Maak van de dubbelkwart trap een imponerend interieurelement als u daarvoor de ruimte heeft in uw hal, woonkamer of bedrijfsruimte. Of laat de dubbelkwart trap precies passen in een kleinere ruimte. In beide gevallen wordt het de dubbelkwart trap een eyecatcher die zorgt voor de finishing touch van uw moderne, landelijke, minimalistische of romantische interieurstijl.

Wilt u ook een dubbelkwart trap?

Nieuwsgierig geworden naar een dubbelkwart trap, de draaitrap of tweekwart trap? U bent van harte welkom om eens langs te komen in onze showroom om de verschillende mogelijkheden te bekijken. Of bekijk alvast de meest recente projecten op onze website. Ook kunt u daar uw eigen dubbelkwart trap samenstellen in onze trappenconfigurator.

Kiest u voor Hoograven Traptechniek, dan kiest u voor jarenlange ervaring in het maken van steektrappen. Steektrappen maken doen we al sinds 1921 en daarmee zijn we de oudste trappenfabriek van Nederland.

U kunt bij ons terecht van advies tot montage, van een heerlijk kopje koffie in onze showroom, tot het monteren van de dubbelkwart trap op de plaats van bestemming. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor een dubbelkwart trap in uw woning te bespreken.