Halfslag trap


Wat is een halfslag trap?

De naam halfslag trap zegt het eigenlijk al, het is een trap met een halve slag er in. De trap draait dus 180 graden, rondom een centrale paal, ook wel spil genoemd. Uiteindelijk komen de 2 kwarten in deze trap boven elkaar uit. Met het halfslag trap bouwpakket kunt u zelf aan de slag aan. De draai van de halfslag trap kan zowel linksom als rechtsom zijn, afhankelijk van wat u wilt en wat mogelijk is in uw woning of bedrijfspand. Bent u op zoek naar een trap die zowel ruimte bespaart als er mooi uitziet? Dan is een halfslag trap een perfecte optie.

Halfslag trap bestellen

Bent u van plan een halfslag trap te bestellen? Wij denken graag met u mee. Al sinds 1921 maken wij trappen en daarmee zijn we de oudste trappenfabriek van Nederland. Met meer dan honderd jaar ervaring weten wij precies wat wel en niet kan, dus neem gerust contact met ons op om uw situatie en wensen te bespreken. De halfslag trap wordt geleverd als bouwpakket, geheel naar uw voorkeur. Samen met u gaan we er alles aan doen om de trap van uw dromen te maken.

Hoograven Traptechniek is dé partner voor mensen die zelf aan de slag willen. U kunt zelf uw halfslag trap samenstellen in onze webshop. Zo kunt u kiezen voor een open of dichte halfslag trap, stelt u zelf de lengte, breedte en diepte van de halfslag trap in. U beslist of u wel of geen hekwerk wilt, een halfslag trap met of zonder spijlen en van welk materiaal deze spijlen gemaakt moeten worden. Gaat u voor een leuning bij uw halfslag trap, zo ja, dan kunt u ook zelf de leuningdragers kiezen. Wilt u wel of geen spilversiering, wel of geen anti slip op uw halfslag trap. Ook beslist u hoe het hout behandeld moet worden en of u hardboarddektreden wilt. Als laatste kunt u aangeven of de halfslag trap op locatie wilt laten monteren of dat u dit zelf gaat doen.Voordelen halfslag trap

Hieronder leest u 5 voordelen van een halfslag trap:

1. De halfslag trap is ideaal voor kleinere ruimtes

In veel woningen bevindt de trap zich in de gang. Omdat de gang of hal vaak geen grote ruimte is, is er ook maar beperkt plek voor een trap. Ook wanneer de trap in de woonkamer geplaatst wordt, dan wilt u waarschijnlijk voorkomen dat de trap teveel ruimte inneemt. Om deze reden kiezen veel mensen voor de halfslag trap, omdat de trap weinig ruimte in beslag neemt. De rechte steektrap neemt nog minder ruimte in, maar daar komen we bij punt twee op terug.

2. De halfslag trap is een veilige optie wanneer u ruimte wilt besparen

Zoals hierboven aangegeven neemt de rechte steektrap nog minder ruimte in beslag, maar is de halfslag trap een veiligere variant. De halfslag trap is namelijk minder stijl, waardoor de kans op valpartijen kleiner is. Dat voelt prettiger wanneer u bijvoorbeeld kleine kinderen in huis heeft.

3. De halfslag trap is ruimtebesparend

Een ander voordeel van de halfslag trap is dat hij ruimtebesparend is. Dit komt vooral de draaiing van 180 graden. Hierdoor ontstaat er ruimte onder de trap. Deze ruimte wordt door veel mensen gebruikt om bijvoorbeeld een kapstok op te hangen of een schoenenrek neer te zetten.

4. De halfslag trap kan zowel naar links als naar rechts draaien

Trappen met een draaiing kunnen vaak zowel naar links als rechts draaien. Als u de trap gaat vervangen, hebt u mogelijk al een idee over de ideale draairichting. Bij een halfslag trap maakt het overigens niet uit of links of rechts uw voorkeur heeft als draairichting. Deze trap kan namelijk zowel 180 graden naar links als 180 graden naar rechts draaien. Hierdoor biedt zo’n trap in veel situaties uitkomst.

5. De halfslag trap is naar eigen wens samen te stellen

Wanneer u voor een halfslag trap kiest dan kunt u die volledig naar eigen wens samenstellen. De meeste mensen gaan er van uit dat de halfslag trap standaard open is, maar dat is niet het geval. U kunt namelijk kiezen voor stootborden. Een open halfslag trap zorgt ervoor dat de ruimte waarin de trap staat een stuk groter lijkt. Verder bepaalt u zelf de kleur en de uitstraling van de trap.

Wilt u ook een halfslag trap?

U kunt bij ons terecht van advies tot montage, van een heerlijk kopje koffie in onze showroom, tot het monteren van de halfslag trap op de plaats van bestemming. Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden voor een halfslag trap in uw woning te bespreken.